Μεταφορά αρχείου από το κινητό στον υπολογιστή

From Εγχειρίδια της Υπατίας

Η μεταφορά αρχείων από το κινητό στον υπολογιστή μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Αποστολή με Bluetooth. Ίσως μια πολύ ασφαλής και γρήγορη μέθοδος, καθώς η αποστολή γίνεται απευθείας μέσω των συσκευών. Σχεδόν όλα τα κινητά υποστηρίζουν Bluetooth αλλά αρκετοί υπολογιστές απαιτούν ειδικό πρόσθετο εξοπλισμό για να το υποστηρίξουν.
  2. Αποστολή μέσω καλωδίου USB, αν έχετε κινητό Android. Συνδέστε το κινητό σας με τον υπολογιστή, με κατάλληλο καλώδιο USB και ο υπολογιστής θα "δει" το κινητό ως εξωτερικό δίσκο. Το καλώδιο USB συνήθως είναι τύπου "micro USB" ή "Type-C USB".
  3. Αποστολή μέσω καλωδίου Lighting ή Type-C USB, αν έχετε iPhone. Το κατάλληλο καλώδιο εξαρτάται από την συσκευή που έχετε και επιτρέπει στον υπολογιστή να "δει" το κινητό ως εξωτερικό δίσκο.
  4. Ειδική εφαρμογή από την εταιρία κατασκευής του κινητού. Για παράδειγμα, η Samsung παρέχει τις εφαρμογές "Samsung Flow", "Samsung SideSync" και "Samsung Kies", οι οποίες συνδέουν εντός του ίδιου δικτύου Wi-Fi, κινητό και υπολογιστή. Αυτές οι εφαρμογές συνήθως εξασφαλίζουν απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των συσκευών. Αναζητήστε στον ιστότοπο της εταιρίας του κινητού σας σχετικές εφαρμογές.
  5. Ειδική εφαρμογή από άλλους δημιουργούς λογισμικού. Για παράδειγμα, σε λειτουργικό σύστημα Linux υπάρχει διαθέσιμη η εφαρμογή KDE Connect, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή είναι διαθέσιμη, με περιορισμένη όμως λειτουργικότητα, και για λειτουργικό σύστημα Windows. Για την χρήση της εφαρμογής, απαιτείται η εγκατάσταση προγράμματος τόσο στον υπολογιστή όσο και στο κινητό τηλέφωνο. Με αυτήν την εφαρμογή μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία αμφίδρομα μεταξύ του κινητού και του υπολογιστή, κάνοντας απλώς αντιγραφή και επικόλληση.
  6. Αποστολή μέσω εφαρμογής chat, για παράδειγμα Viber, Whatup, Telegram, Facebook Messenger. Κάποιες από αυτές δεν επιτρέπουν την αποστολή αρχείων εκτός και αν αυτά είναι φωτογραφίες ή βίντεο. Κάποιες κάνουν έλεγχο για ιούς στα αρχεία που επισυνάπτετε, πράγμα που καθυστερεί την αποστολή τους. Δοκιμάστε τις εφαρμογές και επιλέξτε εκείνην που σας βολεύει.
  7. Αποστολή μέσω email. Αυτός ο τρόπος ενδέχεται να είναι χρονοβόρος γιατί το αρχείου πρέπει να "ταξιδέψει" από το κινητό στον διακομιστή της υπηρεσίας email και μετά πάλι πίσω στον υπολογιστή σας. Επίσης, συνήθως ο διακομιστής ελέγχει το αρχείο για ιούς πριν επιτρέψει αυτό να επιστρέψει στον υπολογιστή σας.